Vrijstaand huis in Neder-Oostenrijk: verkoold lariks

Bouwproject: Vrijstaand huis in Neder-Oostenrijk
Gebruikt product: Verkoold lariks

Dit vrijstaande huis in Neder-Oostenrijk maakt indruk met zijn bijzonder spannende architectuur. De moderne gevel van verkoold larikshout past perfect bij het lichtgekleurde dakgebinte en de uitgestrekte glasoppervlakken.
Een interessante blikvanger is de opzettelijke opening in het dak, waardoor daglicht op de glazen ramen valt. Zonder de zwarte, verkoolde lariksgevel zou het gebouw nogal sober overkomen, maar het verkoolde hout, in combinatie met het speciale architectonische ontwerp, maakt het vrijstaande huis tot een unieke blikvanger.
Een ander ongewoon kenmerk van dit project is het originele gebruik van overgebleven verkoold larikshout: het werd slim gebruikt als vogelhuisje en in de vorm van een brievenbus.

Onze tophouten uit ons assortiment in één oogopslag.

Verkoold hout

Verkoold zwart, driedimensionale look, sterke karakterstructuur

Met behulp van ons traditionele, verticale diepschroei proces worden onze houtsoorten verkoold met pure vlam volgens de Japanse Yakisugi methode. Dit resulteert in extreem resistente, duurzame houtproducten met een unieke, zwart verkoolde oppervlaktestructuur die, dankzij het exclusieve karakter, ook wel vergeleken wordt met alligatorhuid, zijdehout of leer.

Alle verkoolde houtsoorten zien

Verfijnde houtsoorten

Traditioneel gecarboniseerd, geborsteld en zorgvuldig met de hand afgewerkt.

Als je kiest voor de veredelde stijl, wordt het reeds gecarboniseerde hout vervolgens zorgvuldig met de hand geborsteld en veredeld met een speciaal proces zodat de nerf en de structuur onder de koolstoflaag zichtbaar worden. Afhankelijk van de bewerking en de houtsoort creëert onze houtafwerking een exclusieve kleurlook: van elegant zilvergrijs tot een ingenieuze teruggewonnen houtlook in rustieke bruintinten.

Alle veredelde houtsoorten zien

Nog meer inspiratie – meer projecten om naar te kijken

naar de projectenpagina