Huis aan de Wörthersee met gecarboniseerde lariksgevel

Bouwproject: Meerhuis in Klagenfurt am Wörthersee (Karinthië)
Gebruikt product: Verkoold lariks

Dit huis aan het meer ligt direct aan de Wörthersee en maakt indruk met een gevel van verkoold larikshout.

De zwarte kleur ziet er sierlijk en elegant uit, terwijl de grote glazen ramen en deuren met hun lichtgekleurde natuurlijke houten kozijnen een aangenaam contrast vormen.

Het weelderige groen van de weide in de tuin en het heldere, turquoise water van de Wörthersee zorgen voor bijpassende kleuraccenten – al met al is dit een prachtig en fascinerend gezicht dat een vakantiegevoel oproept!

Onze tophouten uit ons assortiment in één oogopslag.

Verkoold hout

Verkoold zwart, driedimensionale look, sterke karakterstructuur

Met behulp van ons traditionele, verticale diepschroei proces worden onze houtsoorten verkoold met pure vlam volgens de Japanse Yakisugi methode. Dit resulteert in extreem resistente, duurzame houtproducten met een unieke, zwart verkoolde oppervlaktestructuur die, dankzij het exclusieve karakter, ook wel vergeleken wordt met alligatorhuid, zijdehout of leer.

Alle verkoolde houtsoorten zien

Verfijnde houtsoorten

Traditioneel gecarboniseerd, geborsteld en zorgvuldig met de hand afgewerkt.

Als je kiest voor de veredelde stijl, wordt het reeds gecarboniseerde hout vervolgens zorgvuldig met de hand geborsteld en veredeld met een speciaal proces zodat de nerf en de structuur onder de koolstoflaag zichtbaar worden. Afhankelijk van de bewerking en de houtsoort creëert onze houtafwerking een exclusieve kleurlook: van elegant zilvergrijs tot een ingenieuze teruggewonnen houtlook in rustieke bruintinten.

Alle veredelde houtsoorten zien

Nog meer inspiratie – meer projecten om naar te kijken

naar de projectenpagina